90'lı Yılların En İyi Futbolcuları

TAKİP ET

Futbol tarihinde merak edilen konulardan bir tanesi de 90'lı yılların en iyi futbolcuları olarak görülmektedir. Aslında bakıldığında günümüzde bazı bireylerin iyi golcülerin çok az olduğunu düşündüğü karşımıza çıkmaktadır. Bireyler bu nedenle de geçmişteki efsane futbolcuları anmaktadır. Buna göre bakıldığında 90'lı yıllarda efsane olarak görülen futbolcular aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir;

90'lı Yılların En İyi Futbolcuları

Futbol tarihinde merak edilen konulardan bir tanesi de 90’lı yılların en iyi futbolcuları olarak görülmektedir. Aslında bakıldığında günümüzde bazı bireylerin iyi golcülerin çok az olduğunu düşündüğü karşımıza çıkmaktadır. Bireyler bu nedenle de geçmişteki efsane futbolcuları anmaktadır. Buna göre bakıldığında 90’lı yıllarda efsane olarak görülen futbolcular aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir;

Roberto Baggio

1994 yılı içerisinde Dünya Kupası finali sırasında kaçırmış olduğu penaltı ile anılan Roberto’nun futbol dünyası içerisinde yarattığı etkinin çok büyük olduğu karşımıza çıkmaktadır. İtalya’nın önde gelen takımları arasında hemen hemen hepsinde oynayan Roberto, söz konusu 90’lı yılların unutulmayan futbolcuları arasında yer almaktadır.

Ronaldo Nazario

Yalnızca 1990’lı yılları içerisinde değil, futbol tarihi içerisinde hemen hemen her yıl adını tarihe yazdıran Ronaldo Nazario’nun, futbol hayatı boyunca döneminin en iyi futbolcularından birisi olarak görüldüğü karşımıza çıkmaktadır.

Sergilemiş olduğu potansiyeli ve futbol yeteneği ile birlikte Ronaldo oynamış olduğu tüm takımlarda oldukça başarılı gollere imzasını atmıştır. Söz konusu başarılı goller ile birlikte döneminin rekorunu kırmıştır.

Gabriel Batistuta

Arjantinli golcü hatta gollerin üstadı olarak bilinen Gabriel Batistuta, oynadığı tüm takımlarda hemen hemen her sezon üstün bir başarı sağlamıştır. Bu üstün başarısı ile birlikte de adeta golcülüğün ve gollerin kitabını yazmıştır.

Attığı goller ile birlikte kaleye oldukça hakim olan Gabriel, bir maç içerisinde attığı golden sonra göz yaşlarını tutamamıştır. Bu da onun işine ve futbola vermiş olduğu değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir.

George Weah

George Weah futbol tarihi içerisinde Ballon d’Or ödülünü almaya hak kazanan ilk Afrika kökenli futbolcu olarak bilinmektedir. Bu özelliği ile 1990’lı yılların futbolu içerisinde adı unutulmayan bir sporcu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Spor hayatı boyunca oynamış olduğu farklı ülkelerin farklı spor kulüpleri ile birlikte oldukça önemli başarılar elde eden George Weah, bu özelliği ile birlikte gelecek nesellere idol bir futbolcu olarak görülmekte ve 90’lı yılların unutulmayan futbolcuları arasında da ilk beşe adını yazdırmaktadır.

en iyi futbolcular en iyi futbolcular sıralaması en iyi futbolcular 2022 en iyi futbolcuları en iyi futbolcular transfermarkt