Dünyanın En iyi 10 Boksörü

TAKİP ET

Zaman zaman merak edilen ve üzerine araştırmalar gerçekleştirilen konulardan birisi de dünyanın en iyi 10 boksörü konusudur. Buna göre bakıldığında tüm dünyada adını duyurmuş en iyi 10 boksör şu şekilde sıralanabilmektedir;

Dünyanın En iyi 10 Boksörü

Zaman zaman merak edilen ve üzerine araştırmalar gerçekleştirilen konulardan birisi de dünyanın en iyi 10 boksörü konusudur. Buna göre bakıldığında tüm dünyada adını duyurmuş en iyi 10 boksör şu şekilde sıralanabilmektedir;

    Muhammed Ali

Boksör denilince ilk akla gelenlerden birisi Muhammed Ali’dir. Yapmış olduğu ani hareketler ve hamlelerle adını tarihe yazdırmış ve tüm dünyada tanınan en iyi boksörlerden birisi olmuştur.

    Vitali Klistchko

Sahip olduğu uzun boyu ile birlikte en iyi boksörler arasında dünyada ikinci sırada yer almaktadır. Boks alanında başarı olan Vitali, aynı zamanda WBC kemerinin de sahibi olarak bilinmektedir.

    Jack Dempsey

Oldukça sert ve karşısındakine göz dağı veren Jack oynamış olduğu 83 maçın 65’ini kazanmış ve tarihe adını yazdırmıştır.

    Archie Moore

Sahip olduğu 185 galibiyetin 131’inde karşısındaki nakavt eden Archie Moore, dünyanın en iyi boksörleri arasında sıralanmaktadır.

    Rocky Marciano

Rocky filmine ilham olan Rocky Marciano, kariyerinde 15 maçta 15 nakavt yaparak rekora sahip olan boksörler arasında görülmektedir.

    Joe Frazier

Muhammed Ali gibi ünlü bir boksörü yenen Joe Frazier, boks dünyasında adı sık duyulan boksörler arasında görülmektedir.

    George Foreman

Amatör olarak girdiği boks hayatında hiçbir yenilgi ile karşılaşmayan George, bu özelliği ile adını kısa zamanda duyuran boksörler arasında yer almaktadır. Girdiği hiçbir maçı kaybetmeyen Foreman ilk yenilgisini Muhammed Ali ile olan maçında almıştır.

    Lennox Lewis

1988 olimpiyatları içerisinde altın madalya kazanan Lennox bu madalya ile birlikle üne sahip olmuştur. Buna ek olarak 1993 yılında WBC’nin şampiyonu olarak görülmüştür.

    Mike Tyson

Tarihte en iyi boksörlerden birisi de Mike Tyson olarak bilinmektedir. Genç yaşta WBC kemeri sahibi olan Mike, ard arda kazandığı maçlar ile birlikte adını hızlı duyuran boksörler arasında yer almaktadır.

    Evander Holyfield

Evander, bugüne kadar kazandığı maçlar ile birlikte dünyanın en iyi 10 boksörü arasında görülen bir boksördür. WBC, WBA ve IBF alanlarında 3 kemere sahiptir.

dünyanın en iyi 10 boksörü codycross dünyanın en iyi 10 boksörü canlı izle dünyanın en iyi 10 boksörü cod dünyanın en iyi 10 boksörü cody dünyanın en iyi 10 boksörü canlı en iyi 10 boksör dünyanın en iyi 10 boksörü boks tarihinde dünyanın en iyi 10 boksör