Olimpiyat Madalyası Kazanan Türk Sporcular

TAKİP ET

Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcuların olduğu karşımıza çıkmaktadır. Diğer ülkelerdeki gibi olimpiyatlar ve şampiyonlukları Türkiye için de geçerlidir ve aynı büyük öneme sahiptir.

Olimpiyat Madalyası Kazanan Türk Sporcular

Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcuların olduğu karşımıza çıkmaktadır. Diğer ülkelerdeki gibi olimpiyatlar ve şampiyonlukları Türkiye için de geçerlidir ve aynı büyük öneme sahiptir.

Her olimpiyat dönemi büyük bir hazırlık ile karşılanmakta ve büyük emek sarf edilmektedir. Sporcular söz konusu olimpiyat dönemi için sıkı bir çalışma göstermektedir. Buna göre bakıldığında ülkemizde olimpiyatlara katılan ve madalya almaya hak kazanan sporcular aşağıdaki gibi şu şekilde sıralanabilmektedir;

    Servet Tazegül

Olimpiyatlarda tekvando dalı içerisinde ün yapmış olan Servet Tazegül 2008 yılında bronz madalya ile ülkemize geri dönmüştür. 2021 yılı Londra olimpiyatlarında ise Servet Tazegül’ün göstermiş olduğu üstün başarı ile birlikte altın madalya almaya hak kazandığı karşımıza çıkmaktadır.

    Rıza Kayaalp

Olimpiyatlarda güreş sporları denildiğinde ilk akla gelen Türk sporcu Rıza Kayaalp’tir. Buna göre bakıldığında Rıza Kayaalp’in 2016 Rio olimpiyatlarında güreş alanında ülkemize gümüş madalya getirdiği karşımıza çıkmaktadır.

    Taha Akgül

Dünya olimpiyat tarihi içerisinde güreş sporları denildiğinde akla gelen bir diğer isim de Taha Akgül olarak karşımıza çıkmaktadır. Taha Akgül de yine aynı şekilde Rıza Kayaalp gibi 2016 yılı içerisinde Rio olimpiyatlarına güreş alanında katılmış ve altın madalya almaya hak kazanmıştır.

    Nur Tatar

Tekvando alanı içerisinde ülkemizi temsil eden Nur Tatar, 2012 yılı yaz olimpiyatlarına katılmıştır. Söz konusu yaz olimpiyatlarından dönerken gümüş madalyayı da beraberinde getirmiştir.

    Ramazan Şahin

Erkekler arası güreş olimpiyatlarına katılan Ramazan Şahin, 2008 yılında Pekin’de gerçekleştirilen olimpiyatlardan ülkemizin güreş alanında olimpiyatlarda kazanılmış tek altın madalyanın da sahibi olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu madalyayı kazanması Ukraynalı rakibini yenmesi sonucu olmuştur.

    Azize Tanrıkulu

Yine aynı şekilde 2008 yılı içerisinde Pekin’de gerçekleştirilen olimpiyatlar arasında tekvando dalında finale kalan Azize Tanrıkulu, söz konusu Pekin olimpiyatlarında olimpiyat ikincisi olmaya hak kazanmıştır. Göstermiş olduğu üstün başarısıyla birlikte ülkemize gümüş madalya ile birlikte dönmüştür. Azize Tanrıkulu da olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcular arasında sıralanmaktadır.

olimpiyat madalyası olimpiyat madalyası ödülü olimpiyat madalyası altın mı olimpiyat madalyası alan türk sporcular olimpiyat madalyası kazanan sporcular